MediaWatch

DR trækker al kritik af Adam Holm tilbage

Ombudsmandens hårde kritik af DR's håndtering af sagen om Adam Holms religionskritiske kronik får nu DR's ledelse til at æde alt i sig igen.

DR sænker alle løftede pegefingre over for DR2-værten Adam Holm, der sidste år fik en reprimande af DR Nyheders ledelse for at have skrevet den religionskritiske kronik 'Den guddommelige tragedie' i Politiken.

Ombudsmanden kritiserede i foråret skarpt DR's reaktion, som han sidestillede med censur mod tv-værten. DR blødede efterfølgende op i sin reaktion og frafaldt påtale og censurforanstaltning, men fastholdt, at kronikken var uforenelig med Adam Holms funktion som vært i DR2 Nyhederne, og at det kunne være nødvendigt at ændre hans arbejdsopgaver eller omplacere ham, hvis noget lignende gentog sig.

Ombudsmand sår tvivl om DR-forklaring

Heller ikke det faldt i god jord hos ombudsmanden, bl.a. fordi Adam Holm ikke havde fået nogen begrundelse.

Nu frafalder DR også denne reaktion, skriver Ombudsmanden, og forklarer samtidig Adam Holm, hvilke dele af kronikken der er uforenelige med rollen som nyhedsvært.  

”Jeg noterer mig, at alle ledelsesreaktioner i sagen nu er frafaldet, og at tavlen så at sige er vasket ren. Jeg noterer mig også, at DR med sigte på fremtiden har forklaret Adam Holm, hvilke konkrete afsnit i hans kronik der efter DRs opfattelse var i strid med kravene til studieværter om saglighed og upartiskhed. Jeg håber, at sagen har bidraget til afklaring for alle parter”, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

Mere fra MediaWatch

Ekstra Bladet overhaler B.T. på trafikmåling i juni

Der blev for første gang i flere år trukket flere sidevisninger og besøgende til ekstrabladet.dk end konkurrenterne på B.T. i juni måned. Chefredaktør tror på B.T.s generobring af førerpositionen, og målt på unikke brugere og besøgstal har B.T. halet ind på konkurrenten.

EM-sponsor lægger penge i dansk fodboldmedie

Bold.dk’s redaktionelle dækning af EM i kvindefodbold har fået en saltvandsindsprøjtning fra Visa igennem kampagnen ”The Equal Sponsorship”, som skal bringe dækningen op på niveau med herrefodbold.

B.T. henter ny journalistisk chef fra Frihedsbrevet

Videochef på Frihedsbrevet og tidligere video- og podcastredaktør på Ekstra Bladet rykker videre til B.T., hvor hun skal udvikle og drive det snart 100 pct. digitale medies journalistik mod nye formater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs