MediaWatch

Dansk lancering af ny National Geographic-kanal

National Geographic Channel knopskyder den 2. december med en ny mere feminin dokumentarkanal, 'Nat Geo People'.

National Geographic Channel knopskyder senere på året med dokumentarkanalen 'Nat Geo People'.

Den nye kanal kan første gang kan ses i Norden, når YouSee og TDC TV fra 2. december åbner for 'Nat Geo People'.

'Nat Geo People' vil byde på unikt programindhold. Med en feminin profil og fokus på bløde værdier adskiller Nat Geo People sig væsentligt fra National Geographic Channel, lover NatGeo i en pressemeddelelse.

”Vi har et brand, der forpligter, og derfor er det en stor glæde at kunne præsentere en markant high-end dokumentarkanal med en klar kvindelig appel og fokus på virkelige mennesker fra alle afkroge af den klode, der er National Geographic Channels hjerteblod,” siger Managing Director for Fox International Channels Nordic, Åse Ytreland.

Distributionsaftalen med YouSee sikrer, at Nat Geo People er at finde i fuldpakken hos YouSee og i Basis-pakken hos TDC TV. Det udløser en penetration til start på det danske tv-marked på godt 30 pct.

National Geographic Channel Danmark er i dialog med andre tv-distributører om at sikre yderligere adgang til Danmarks nye inspirerende vindue til verden, Nat Geo People, oplyses det.

National Geographic-kanalerne hører under FOX International Channels (FIC), som er den internationale gren under 21st Century Fox med nordisk hovedkontor i Oslo og nationale kontorer i Stockholm, København og Helsinki.

Tre nye kanaler på Boxer i dag 

National Geographic Channel går direkte efter europæiske seere

Fox TV overvejer Danmark 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs