MediaWatch

Hovedkanal retter ryggen i kampen om seerne

Historien om seerfaldet på TV 2's hovedkanal er indtil videre omskrevet i år, hvor hovedkanalen har vundet terræn.

Med en samlet seerandel på 23,5 pct. ser TV 2's mangeårige hovedpine - seerfaldet på hovedkanalen - ud til at være lettet i 1. halvår.

I forhold til 1. halvår 2013 er seerandelen blandt alle danskere steget med 1,3 procentpoint fra 22,2 i 1. halvår 2013.

Det skriver TV 2 i sit nyhedsbrev.

Tallene bekræfter tendensen fra 1. kvartal, hvor TV 2-hovedkanalen havde en seerandel blandt alle danskere på 24,2 pct. En fremgang på 1,8 procentpoint fra 1. kvartal 2013.

I 2012 kunne hovedkanalen mønstre en andel på 24,1 pct. Selvom 1. halvår i år ikke kan svinge sig op på samme niveau, ser TV 2-koncernen i 1. halvår ud til at have slået en prop i seerfrafaldet på hovedkanalen indtil videre.

Seerfaldet gennem flere år på hovedkanalen kostede sidste år daværende programdirektør Palle Strøm jobbet. Koncernen hentede i stedet Anne Engdal Stig Christensen til fra DR og lagde opgaven med at vende udviklingen i hendes hænder. Siden blev også daværende kanalchef for DR1, Lotte Lindegaard, hyret som ny chef for TV 2-hovedkanalen.

I første kvartal i år var det ikke mindst EM-håndboldslutrunden, der gav medvind. Anne Stig Engdal Christensen fremhæver desuden i TV 2's nyhedsbrev, at lanceringen af livsstils- og dokumentarprogrammer som ’Kurs mod fjerne kyster’, 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’ (foto), ’Danmarks dejligste badehoteller’ og ’Med børnene som våben’ desuden været med til at give TV 2 "et godt og markant 1. halvår".

Mere fra MediaWatch

Nyt nordisk indhold forsvinder fra HBO Max som led i omlægning

HBO Max dropper produktion af originalt indhold i de nordiske og centraleuropæiske lande, herunder Danmark, kort efter selskabet endelig fik sat gang i produktionerne. Det er en del af en større øvelse igangsat af ejerkoncernen Warner Bros. Discovery og medfører også, at den nye danske serie Kamikaze forsvinder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs