MediaWatch

Avis: TV 2 øjner chance for Superliga-kampe

Svenske C More overvejer at sælge Canal 8 og Canal9 med tilhørende Superliga-rettigheder, og BT erfarer, at TV 2 er lune på tanken, eventuelt for at relancere egen sportskanal.

Svenske C More overvejer at sælge sine tv-kanaler, Canal 8 og 9, med de tilhørende  Superliga-rettigheder, og der forhandles med både TV2 og SBS Discovery, erfarer BT.

Særligt TV 2 kunne være interesseret, mener avisen.  TV 2 står nemlig uden fodboldrettigheder efter sommerens VM-slutrunde for første gang i mange år.

C More har angiveligt planer om at neddrosle aktiviteterne efter røde regnskaber i Norge. Også i Danmark er det dyrt at drive tv-forretning som mindre aktør.

Det har fået C More til at se sig om efter en køber til Canal 8 og 9, som blandt andet har rettigheder som Superligaen, La Liga og Serie A i porteføljen. Man har dog kun Superliga-rettigheder til sommer 2015.

Ifølge BT's oplysninger er C More i dialog med TV 2 og SBS Discovery om et salg af Canal 8 og 9.  I teorien kan det betyde, at de nuværende Superliga-rettigheder skifter hænder, før den eksisterende tv-aftale udløber i 2015.

Den danske afdeling af C More afviser, at et salg er tæt på, men man bekræfter, at der løbende modtages købshenvendelser.

Nyt TV 2 Sport giver mening

Det kunne åbne for at TV2 kan vise danske kampe, eller tage det store skridt og starte egen sportskanal. Selv om TV 2 frasolgte sin andel i TV2 Sport til MTG i efteråret 2012, giver det mening at forsøge at genetablere sig på sport, vurderer Mindshare.

"Når vi snakker TV2, har de en helt klar udfordring. De er dårlige på mænd, de har ikke rigtig fat i gruppen ’mænd 30-50 år’, og det er en helt klar svaghed for dem. Hvis de laver deres egen sportskanal, vil de igen kunne etablere sig som hele Danmarks tv-station. siger Nino Cardell, direktør i Mindshare til BT.

Ingen kommentar

TV 2s sportschef Frederik Lauesen kan ikke afvise, at der er nye tanker i støbeskeen.

"Sport har altid fyldt meget på TV2, og vi arbejder på alle muligheder for, hvordan vi kan fastholde det," siger Frederik Lauesen i BT.

Han vil ikke kommentere på, om det er en mulighed for TV2 at købe Canal 8 og 9, men han erkender, at de nuværende rettigheder er attraktive.

DR åbne for køb af Brøndby-kampe

Brøndby vil tjene mere på sine tv-seere

Konkurrencerådet vil bremse TV3's fodbold-dominans

Voldsomt tv-opgør om fodboldseere  

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs