MediaWatch

DR har ingen Hesseldahl-afløser på hånden

DR søger nu en afløser for Morten Hesseldahl  - en kulturpersonlighed, der kan drive DR's kulturstrategi og balancere mellem bred og smal public service.

DR skal i gang med at lede efter en ny kulturdirektør, efter det i dag kom frem, at den nuværende – Morten Hesseldahl – fra sommer bliver ny teaterchef for Det Kongelige Teater.

DR har ingen afløser parat og opslår derfor stillingen som kulturdirektør i nær fremtid, skriver DR.

DR-direktør bliver chef for Det Kongelige Teater 

Morten Hesseldahl fortsætter som kulturdirektør i DR til den 1. juni.

"Jeg ville gerne have fortsat arbejdet med for eksempel DRs dramaserie om ’1864’ og fortsat den vigtige debat om, hvordan DR skal dække kulturen på tv, radio og net. Omvendt var tilbuddet om at komme til at stå i spidsen for Det Kongelige Teater og dermed for hele landets scene så godt og så udfordrende, at jeg ikke kunne lade være,” siger han.

Morten Hesseldahl har været ansat i DR siden 1. januar 2010. Han var én af de fire indholddirektører, som DR's bestyrelse ansatte i december 2009 i kølvandet på den omfattende ledelserokade i DR, der samme efterår bl.a betød, at mediedirektør Lars Grarup forlod DR.

Som direktør for DR Kultur har han stået i spidsen for en lang række af DRs tilbud på den kulturelle front – lige fra Koncerthuset og DRs kor og orkestre over P2 og P3 til DRs dramaserier i radio og tv.  DRs historiske programmer, trosprogrammer og udsendelser til unge har også hørt under Morten Hesseldahl.

DR er bred og skal kultur

DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn siger i en pressemeddelelse, at hun ønsker Morten Hesseldahl tillykke med jobbet, og definerer samtidig hvad efterfølgeren skal kunne løfte:

”Morten Hesseldahl har i sine år i DR været en solid frontfigur for DRs brede kulturområde. Han har – med sin stærke kultur- og debatprofil – drevet DRs kulturstrategi og været med til at tage debatten om, hvorfor både den brede og den smalle kultur skal dækkes som del af DRs public service-rolle ,” siger generaldirektøren.

 

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs