MediaWatch

Tidl. DR-chef: DR's bestyrelse er en kampplads

Foghs værdikamp omdannede DR's bestyrelse til en værdipolitisk kampplads, mener fhv. generaldirektør i DR, Christian Nissen, der ikke tror flere regler vil forhindre sammenstød a la Winkel Holm vs. Krasnik.

Christian Nissen var generaldirektør i DR fra 1994 til 2004 | Foto: DR Presse

De seneste to måneder har DR’s bestyrelse igen været i søgelyset for at stikke snuden for langt ned i, hvad der foregår på DR’s redaktioner.

I februar kom Katrine Winkel Holm, der er udpeget af Dansk Folkeparti til DR’s bestyrelse, i vælten, da hun kritiserede Adam Prices fremstilling af det politiske liv i 'Borgen’ - og fik en kritisk bredside retur fra DR’s kulturdirektør Morten Hesseldal, der bad hende blande sig langt uden om.

For nylig indtog Katrine Winkel Holm igen søgelyset i forbindelse med det omdiskuterede Deadline-interview med Lars Hedegaard. Angiveligt ringede bestyrelsesmedlemmet til nyhedsdirektør Ulrik Haagerup og Deadline-vært Martin Krasnik for at kritisere interviewets kritiske vinkel.

Episoden fik socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, til at kræve Katrine Winkel Holm fyret fra sin bestyrelsespost. Det har kulturministeren afvist, og Mogens Jensen har nu bedt ministeren redegøre for, hvornår et bestyrelsesmedlem egentlig kan, eller ikke kan, fyres.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs