YouSee: Digital overgang tager lang tid

Omkring 85 pct. af YouSees kunder ser nu tv digitalt på deres primære tv-apparat, men det er for tidligt helt at lukke for de 30 analoge kanaler, siger YouSee.

YouSees ‘InfoKanalen’, med en tv-guide og -nyheder, kan ikke længere ses i de husstande, der ser YouSee analogt -  kun i de digitale husstande.

Det er et af de sidste skridt i den store kanalomlægning, som YouSee satte i gang i november.

“Vi fjerner den analoge udgave af TV Guiden, fordi vi  bruger alle midler til at lokke kunderne til at se tv digitalt. Det har også spillet ind, at den nye udgave af kanalen har et så detaljeret billede, at det egner sig dårligt til analog modtagelse,” siger vicedirektør Ulf Lund med henvisning til, at Infokanalen blev redesignet før jul.

Infokanalen har i over 20 år været et lille medie i sig med med en collage af tv-skærme og lydside fra forskellige radiokanaler.

Planen siden 2005

YouSees overordnede strategi er fortsat at gelejde de 1,1 mio. husstande, der er kunder, fra analogt til digitalt tv. Det har været planen, siden YouSee i 2009 fjernede krypteringen på det digitale signal, hvilket indebar, at det ikke længere krævede boks og kort at se digitalt tv.

“Det har taget tid at få flertallet af kunderne til at skifte,” erkender Ulf Lund.

“Men vores nyeste analyser viser, at ca. 85 pct. af alle kunder nu ser tv digitalt på det primære tv. Havde vi valgt den statslige model og blot slukket det analoge signal én gang for alle, ville vi naturligvis have været på 100 pct., men vi har valgt at give vores kunder god tid til at skifte.”

Analoge kanaler bevares

Han anerkender, at der stadig er mange analoge tv-apparater i omløb blandt  kunderne, men det er langt overvejende tv, der bruges som nummer to eller tre i husstanden. Af samme grund har man ingen planer om at lukke analogt for de mest populære kanaler. Der distribueres stadig 30 Fuldpakke-kanaler analogt.

Næste trin i YouSee-strategien bliver at få kunderne over på HD. Man er nu oppe på over 30 HD-kanaler i Fuldpakken. Nu lukkes så MPEG2-versionerne - den gamle kodningsform - og det giver plads til flere HD-kanaler.

“Jeg tror stadig på, at vi når målet om, at hele Fuldpakken skal være i HD inden udgangen af 2015,” siger vicedirektøren.

YouSee: TV3 Sport 2 haster ikke 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også