MediaWatch

Amazon vil investere 1 miliard dollar om året i biografilm

Amazon vil bruge 1 mia. dollar om året på at producere film, der skal vises i biograferne. Målet er 12 til 15 biograffilm om året.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kan godt være, at krisen kradser, og at Amazon derfor er i færd med at nedbringe sine omkostninger flere steder i den forgrenede forretning, men der er nu alligevel penge på kistebunden til at investere andre steder.

Amazon vil således bruge 1 mia. dollar om året på at producere film, der skal have premiere i biograferne, skriver Bloomberg news med henvisning til unavngivne kilder.

Målet er, at der hvert år skal produceres 12-15 biograffilm, og allerede næste år vil et mindre antal film være klar til at blive vist. Når topmålet nås, vil Amazon, der er verdens største detailhandler på nettet, i antal kunne matche de største amerikanske filmstudier.

De senere år har streaming ellers skubbet biograferne i baggrunden, da mange produktioner har haft premiere online eller måske kun i kort tid udelukkende har været mulige at se i biograferne. Amazon har dog været mere åben over for at samarbejde med biograferne end Netflix. Amazon producerer imidlertid markant mindre indhold end streamingkonkurrenten, som lancerer 100 nye film om året. Amazon producerer typisk 20-25 film hvert år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs