Tidligere statsminister kritiserer TV 2 News for "manel"

Et debatpanel udelukkende bestående af mænd i den seneste udsendelse af TV 2 News-magasinet ”Presselogen” får tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt til at kritisere tv-stationen for at at glemme den kvindelige repræsentation.
Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt mener, der er et strukturelt problem i, at mediebranchen overser kvindelige eksperter. | Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix
Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt mener, der er et strukturelt problem i, at mediebranchen overser kvindelige eksperter. | Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Da TV 2 News ugentlige mediemagasin ”Presselogen” gled over skærmen søndag formiddag, bestod panelet af fem mænd og ikke én eneste kvinde, et såkaldt ”manel”. Det afspejler et problem i mediebranchen og sammensætningen af paneler, mener tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der har udtalt sig til Berlingske om emnet.

”Det handler om, at vi alle sammen skal kunne se os selv i de eksperter og de mennesker, der bliver spurgt om noget klogt på tv-stationer, og der har jeg bemærket, at det ser ud som om, at TV 2 News er særdeles skæv,” siger Helle Thorning-Schmidt til avisen, hvor hun henviser til en optælling tidligere i år og henviser til en optælling, der blev foretaget i år af journalist Naja Navntoft og delt på Linkedin.

Hun havde med sin optælling set på syv forskellige magasinprogrammer og talt henholdsvis kvinder og mænd i 458 udsendelser. Hendes resultat viste, at ud af i alt 1.330 paneldeltagere var 949 mænd og 382 kvinder, hvilket i runde tal kan omregnes til syv mænd for hver ti gæster.

Chefredaktør for TV 2 News, Anne Mette Svane, udtaler til Berlingske, at hun forstår kritikken, og at manglen på kvinde i panelet skyldtes et afbud, og at det ikke var lykkedes stationen at finde en kvindelig afløser i tide.

”Det er en super god og vigtig debat, for selvfølgelig bliver medier i 2022 målt på, hvem vi giver paneler og taletid til, og at der er en bred repræsentation på både køn, geografi og erfaring,” siger hun til avisen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også