MediaWatch

Distributører og antenneforeninger jubler over forkastet momsændring

Den foreslåede ændring af momsloven, som havde ført til en merbetaling på et trecifret millionbeløb på rettighedsvederlag for tv-distributører, er blevet forkastet i Folketinget. Det vækker begejstring, trods ministers varsel om genfremsætning til efteråret.

Foto: Jonathan Damslund

Med 35 stemmer for og 61 stemmer imod har et flertal i Folketinget sagt nej til at indføre moms på kunstnerisk virksomhed. Dermed går Folketinget imod skatteminister Jeppe Bruus (S) og hans embedsværk, der gentagne gange har fastholdt, at momsændringen er nødvendig for at følge EU’s regler.

Ifølge statens estimering ville den nye moms, som Danmark har været undtaget siden 1978, fra 2023 betyde en årlig merbetaling på 260 mio. kr. for tv-distributører.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs