MediaWatch

Skatteministeriet står fast på fortolkning om EU-påkrævet kulturmoms

Skatteministeriet er uenig med konklusion i uvildig advokatundersøgelse af nødvendigheden af at kvitte momsfritagelsen på kunstnerisk virksomhed i Danmark på grund af EU-dom. Aftalepartier er skeptiske over for ministeriet.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Det har ikke fået skatteminister Jeppe Bruus til at ryste på hånden, at en advokatundersøgelse fra selskabet Gorissen Federspiel, i sidste uge slog hul i Skatteministeriets påstand om, at EU-regler tvinger Danmark til at indføre moms på bl.a. rettighedsvederlag.

I hvert fald fastholder ministeriet sin fortolkning af en EU-dom mod Rumænien i kølvandet på undersøgelsens konklusioner, fremgår det af et ministersvar til Skatteudvalget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs