MediaWatch

Uvildig undersøgelse slår hul i forslag om momsændring - partier kalder skatteminister i samråd

EU-dom tvinger ikke Danmark til at kvitte momsfritagelsen på kunstnerisk virksomhed i Danmark – en ændring der vil koste mediebranchen millioner. ”De argumenter, regeringen har skubbet foran sig, holder ikke en meter,” siger Venstres skatteordfører.

Foto: Linda Johansen

EU kan ikke bruges som løftestang til et lovforslag om at indføre moms på bl.a. ophavsrettigheder. Sådan lyder konklusionen i en uvildig juridisk undersøgelse, som Skatteudvalget har bestilt om præmissen for et lovforslag, der vil koste bl.a. tv-distributører et trecifret millionbeløb årligt.

Det er stik imod Skatteministeriets fortolkning af en EU-dom mod rumænske rettighedsforvaltere, som er blevet brugt som grundlag for at fjerne momsfritagelsen på bl.a. rettighedsvederlag. Venstre og Enhedslisten har derfor mandag kaldt skatteminister Jeppe Bruus (S) i samråd om lovforslaget.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs