MediaWatch

Formand for Dansk Journalistforbund: Bedre vilkår kan sikre film- og tv-branchen

Overenskomstlignende forhold kan sikre, at ansatte ikke forlader film- og tv-branchen. Sådan lyder det fra Dansk Journalistforbund i forbindelse med, at man som del af medieforlig vil have undersøgt udfordringerne med arbejdsvilkår i branchen.

Foto: Flemming Leitorp/DJ

Det vil være med til at afhjælpe manglen på arbejdskraft i film- og tv-branchen, hvis der bliver sikret bedre arbejds- og lønvilkår i branchen, skriver Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund, i et debatindlæg i Altinget Kultur:

”En oplagt løsning på begge problemer er, at producenterne, hvis de vil modtage nogen form for offentlig støtte, bliver politisk forpligtiget til at garantere overenskomstmæssige vilkår for medarbejderne, uanset hvordan de er ansat. Altså et kædeansvar, som vi kender det fra for eksempel byggebranchen,” skriver hun.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

EU-pulje for nyhedsmedier åbner

Europa-Kommissionens organisation Creative Europe har lanceret en pulje for journalistiske partnerskaber på tværs af landegrænser, som skal understøtte bæredygtige forretningsmodeller for nyhedsmedier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs