MediaWatch

Journalistforbund ser mulighed for kollektive forhandlinger for freelancere

Et forslag fra EU-Kommissionen kan bane vej for, at freelancere fremover kan få forhandlet kollektive aftaler for deres arbejde.

Foto: Benita Marcussen

Dansk Journalistforbund ser mulighed for, at styrkeforholdet mellem freelancere og arbejdsgivere i fremtiden bliver vendt om, hvis et forslag fra EU-Kommission om at give såkaldt falske selvstændige samme rettigheder som fastansatte bliver vedtaget. Det skriver Journalisten.

Ifølge forbundets opfattelse vil det give DJ mulighed for at forhandle kollektive aftaler på vegne af freelancere, hvilket i dag tolkes som karteldannelse ifølge konkurrenceloven.

”Med de nye guidelines fra EU forventer vi, at konkurrenceloven fortolkes sådan, at vi kan forhandle kollektive aftaler for soloselvstændige. Det vil være en kæmpe forbedring af forholdene,” siger Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund, til fagbladet.


Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs