MediaWatch

Stifter af Olfi skal betale godtgørelse i sag om ærekrænkelse

Københavns Byret har tirsdag fri idømt ejer og chefredaktør for nichemediet at betale en tort på 50.000 kr. for at have fremsat en uberettiget påstand i en artikel om virksomheden Copenhagen Global. Chefredaktøren blev frikendt i sagens øvrige forhold. (Opdateret)

Foto: Miriam Dalsgaard

Netmediet Olfis stifter og chefredaktør, Peter Ernstved Rasmussen, skal betale en godtgørelse for tort på 50.000 kr. til erhvervsmanden Jeppe Handwerk i en sag om ærekrænkelser. Det skriver Journalisten og Peter Ernstved Rasmussen selv på Olfi, efter der tirsdag er faldet dom i sagen i Københavns Byret.

Chefredaktøren skal betale godtgørelsen for at have fremsat en "ubeføjet påstand" mod Jeppe Handwerk og virksomheden Copenhagen Global i en enkelt passage i en artikel, men han er frifundet i sagens øvrige forhold om ærekrænkelse og flere påståede ubeføjede påstande, skriver Olfi.

"Jeg var overbevist om, at retten ville frifinde mig i alle forhold. Og jeg mener, at retten har anlagt en meget streng vurdering af Olfis journalistik," siger chefredaktøren, som overvejer at anke dommen.

Hos Copenhagen Global udtrykker Jeppe Handwerk tilfredshed med dommen, også selvom et krav om bødestraf ikke blev imødekommet.

"Det vigtige for mig er ikke bøderne, men at vi – efter rettens grundige gennemgang af de mange hundrede sider papirer i sagen – er blevet renset for beskyldningerne om manglende ordentlighed," udtaler Jeppe Handwerk i en pressemeddelelse.

Sagsøger vil ikke anke dommen oplyser selskabet.

Artiklen er opdateret d. 20.1.2022 kl. 11.50 med kommentar fra Copenhagen Global.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs