MediaWatch

Forfatter anmoder om fogedforbud mod dokumentaroptagelser

Forfatteren Sara Omar har anmodet Retten på Frederiksberg om at nedlægge et fogedforbud over for optagelser fra 2018 og 2019, der er tiltænkt en dokumentar med hende som hovedperson.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

En strid om optagelser til en dokumentarfilm om forfatteren Sara Omar, som bl.a. har skrevet romanerne "Dødevaskeren" og "Skyggedanseren", er nået til byretten på Frederiksberg. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunikationsbureauet Wedocommunication, som er hyret af forfatteren, onsdag.

Her lyder det, at Sara Omar 12. august i år via sin advokat har anmodet Retten på Frederiksberg om at nedlægge fogedforbud over for filminstruktør Manyar Parwani og komiker Omar Marzouk, som er i besiddelse af filmmateriale med Sara Omar som hovedperson optaget i 2018 og 2019.

Parterne er ikke enige om, hvor rettighederne til materialet ligger. Ifølge meddelelsen har produktionsselskabet Anagov Diary IVS tilbage i 2019 tilkendegivet over for Sara Omar, at optagelserne ikke vil blive brugt, og derfor var hun af den opfattelse, at projektet var endegyldigt nedlagt.

"Efter Sara Omars opfattelse har Parwani og Marzouk således ingen rettigheder overhovedet til hverken optagelser, råbånd, eller til at færdiggøre eller offentliggøre dokumentarfilmen," lyder det i pressemeddelelsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Sara Omar ønskede at indstille produktionen af dokumentarfilmen, fordi hun ikke mente, at projektet levede op til det, hun var blevet stillet i udsigt, og at der lå en anden dagsorden bag.

Omar Marzouk har omvendt udtalt til Filmmagasinet Ekko, at han har sikret sig rettigheder til materialet, og at planen er, at filmen kommer ud i starten af 2022. Det er endnu uvist, hvor filmen skal offentliggøres.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs