MediaWatch

Arbejdsgruppe skal granske kritiseret momsændring på tv-rettigheder

Regeringen har nu nedsat den arbejdsgruppe, der skal undersøge, om ændringen af momslovgivningen, der vil skrinlægge rettighedsforvalteres momsfritagelse næste år, går længere end nødvendigt ifølge EU-regler. Dansk Erhverv ser det som mulig stopklods for ændringen, der vil koste især tv-distributører.

Markedsdirektør i Dansk Erhverv, Anders Thomsen, ser mulighed for, at arbejdsgruppe kan bremse momsændring for tv-branchen | Foto: Dansk Erhverv

Mange års momsfritagelse på rettighedsbetalinger bliver en saga blot for medie- og kulturbranchen næste år, hvis regeringens forslag til en ændring af momslovgivningen bliver gennemført.

Forslaget er en implementering af EU-momsregler, som regeringen samtidig vil bruge afkastet fra til forbedring af kriminalforsorgen. Men det har fået hårde hug med fra store dele af mediebranchen. Ikke mindst rettighedsforvaltere som Koda, Gramex, Copydan Verdens TV og Copydan Tekst & Node har været på barrikaderne. De har haft selskab af tv-distributørererne i Danske Mediedistributører, der står til at skulle betale godt 200 mio. kr. i moms på rettigheder til tv-producenter og frygter, det vil sætte yderligere fart på kundeflugten, når regningen rammer kunderne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs