MediaWatch

Tidligere TV 2-direktør beklager over for tidligere praktikanter efter dokumentar

Cristina Lage var adm. direktør for TV 2 fra 2000 til 2003 og fortæller, at hun ikke kendte til den grænseoverskridende adfærd, som beskrives i ny metoo-dokumentar på discovery+.

Cristina Lage var adm. direktør på TV 2 mellem 2000 og 2003. | Foto: Lars Skaaning

Den øverste ledelse i TV 2 havde ikke kendskab til, at bl.a. praktikanter på tv-stationen oplevede sexistisk og krænkende adfærd fra chefer, som det skildres i dokumentaren "MeToo: Sexisme bag skærmen", siger Cristina Lage, tidligere adm. direktør på TV 2 mellem 2000 og 2003 i dagens udgave af Berlingske.

"Jeg kan ikke sige, hvorfor jeg ikke fik kendskab til det, men det ærgrer mig meget i dag," siger Cristina Lage til avisen og tilføjer, at hun gerne vil beklage, at det var sådan at være praktikant på TV 2 dengang.

I dokumentaren står 11 både tidligere og nuværende ansatte på TV 2 frem med navn og fortæller om deres oplevelser igennem de sidste 20 år på stationen. En af dem er Louise Degn, som var praktikant på TV 2 i starten af 00'erne, som fortæller om en "grænseløs kultur", samt Therese Philipsen, som begyndte som praktikant i 2001, og som bl.a. har berettet om seksuelle tilnærmelser fra to chefer, der indledte forhold til hende.

Flere andre tidligere og nuværende chefer på TV 2 har de seneste dage fortalt, at de ikke har kendt til den kultur, som beskrives af kvinderne.

Nuværende adm. direktør for TV 2 Anne Engdal Stig Christensen siger ligeledes til Politiken, at hun ikke kendte til den krænkende adfærd og ikke selv har været ude for noget lignende i sin tid på stationen.

"Ja, det har jeg ikke haft. Jeg har været på TV 2 i en del af den periode, og jeg har ikke selv oplevet det. Jeg har ikke været vidne til de beskrivelser, der er kommet frem i dokumentaren. Det har jeg ikke. Jeg kan understrege, at jeg har ikke oplevet nogen af de ting, der bliver fortalt om, og jeg har ikke været på TV 2 i hele perioden. Men uanset hvad så handler det om, hvad vi skal gøre for at forhindre, at det sker igen. Det er der, jeg skal have mit fokus," siger Anne Engdal Stig Christensen, som undskylder på TV 2's vegne for det "ledelsessvigt", der har været.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs