MediaWatch

Pigekorsangere kritiserer DR for sen mødeindkaldelse

DR er klar med resultaterne af en ekstern advokatundersøgelse om grænseoverskridende adfærd i DR Pigekoret og har indkaldt tidligere sangere til møde onsdag til præsentation af undersøgelsen inden pressen. Men fristen er for kort, lyder det fra flere af kvinderne. DR afviser.

Foto: Lars Hansen/Ritzau Scanpix

Det er mangel på respekt, at DR har indkaldt de tidligere sangere i DR Pigekoret til et møde om en ventet advokatundersøgelse med tre arbejdsdages varsel. Det mener flere tidligere kormedlemmer ifølge Politiken.

"Nogle har ikke fri, andre bor i Jylland. Jeg synes, at det er uhyrlig frækt og samtidig uempatisk gjort. Og det får mig til at tænke på, om de er interesserede i, at der kommer færrest muligt, så der bliver færrest mulige kritiske spørgsmål", siger tidligere sanger i DR Pigekoret Eva Maria Lehmberg til avisen.

DR meldte mandag formiddag ud, at den eksterne advokatundersøgelse, som blev igangsat i foråret af krænkelser og grænseoverskridende adfærd tilbage i tiden i DR Pigekoret, er klar og vil blive fremlagt for pressen kl 18.30 onsdag. Inden da, kl. 16.30, har tidligere medlemmer af pigekoret mulighed for at høre resultaterne som de første. En af de tidligere kormedlemmer har ifølge Politiken fået afslag på at tage en bisidder med til mødet, hvilket hun stiller sig uforstående over for.

Henrik Bo Nielsen, direktør for DR Kultur, Børn og Unge, mener, man risikerer at få uvedkommende med til mødet ved at lade kormedlemmerne tage en bisidder med - og samtidig er han ikke enig i, at indkaldelsen er kommet for sent.

"Jeg er ikke enig i, at det ikke er en okay frist at give. Den her undersøgelse har været udskudt ad flere omgange, og derfor ville vi ikke give en dato, før vi vidste, at vi kunne levere. Vi modtog fredag den sidste del af undersøgelsen, og så trykkede vi på knappen," siger han til Politiken.

Det var på baggrund af to henvendelser, som pegede på mulig krænkende adfærd i DR Pigekoret tilbage i tiden, som fik DR til at sætte eksterne advokater i gang med at undersøge sagen tilbage i maj.

Da fristen for at indberette hændelser udløb 1. juli, havde 120 personer henvendt sig til advokatfirmaet Norrbom Vinding, som står for advokatundersøgelsen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs