MediaWatch

Instruktør åbner filmskole for unge

Med støtte fra Statens Kunstfond og Silkeborg Kommune slår en ny weekendfilmskole dørene op i Silkeborg. Instruktøren bag bl.a. ungdomsserien "Centrum" står bag.

Jonas Risvigs ungdomsserie "Centrum" om unges liv under coronanedlukningen blev bl.a. baseret på input fra unge på Youtube | Foto: Screenshot

Instruktøren Jonas Risvig, der bl.a. har skabt ungdomsserierne "Centrum" og "Grænser" åbner en filmskole for unge i Silkeborg. Det skriver Filmmagasinet Ekko og Jonas Risvig selv på Instagram.

"Skolen er alt dét, jeg selv manglede, da jeg løb rundt i provinsen og ikke kunne komme til Filmværkstederne i de store byer. Derudover er skolen også et opgør med den (til tider) elitære og akademiske måde at uddanne filmtalenter på," siger Jonas Risvig, der selv kommer fra Silkeborg.

Filmskolen Fravær, som skolen hedder, henvender sig til unge mellem femten og 25 år og er oprettet med støtte fra Statens Kunstfond og Silkeborg Kommune. Undervisningen er gratis og vil bestå af månedlige weekendskoler baseret på learning by doing - hvad enten man er interesseret i skuespil, manuskriptskrivning eller produktion. Tilmeldingen åbner 24. september.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs