MediaWatch

"Margrete den Første" i spil som dansk oscarkandidat

Også "Flugt" af Jonas Poher Rasmussen og Ole Bornedals "Skyggen i mit øje" kan blive den danske indstilling.

Instruktør Charlotte Sielings "Margrete den Første" kan blive den danske kandidat til en oscarnominering. | Foto: Ivan Boll/Ritzau Scanpix

Instruktør Charlotte Sielings "Margrete den Første" kan blive den danske kandidat til en oscarnominering i kategorien Bedste Internationale Film.

Også "Flugt" af instruktør Jonas Poher Rasmussen og instruktør Ole Bornedals "Skyggen i mit øje" er blevet udtaget som kandidater til at blive den danske anbefaling til en oscarnominering.

Det oplyser Det Danske Filminstitut. Den endelige kandidat udpeges den 25. oktober.

"Feltet spænder fra en gribende aktuel dokumentar om en flygtnings skæbne til to stærke dramaer om nøgleperioder i dansk historie."

"Tre bud med markante fortællinger og filmisk kvalitet, som hver især har chancen for at gøre indtryk hos oscarakademiet," skriver filminstituttets oscarkomité i en kommentar til Ritzau.

Der er dog endnu et godt stykke vej, før en af filmene formelt set kan være nomineret til en Oscar.

Oscar-komitéen skal nemlig nu beslutte sig for, hvilken af de tre film skal være Danmarks endelige bud på en oscarnominering.

Når den har fremsat sit bud for oscarakademiet i Los Angeles, skal denne i tænkeboks og vil den 21. december annoncere en liste med 15 film, der er i spil til en nominering til Bedste Internationale Film.

Først den 8. februar vil det være klart, hvilke internationale film der formelt set er nominerede til den prestigefyldte statuette.

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs