MediaWatch

DR-ledelse afviser underbetaling af freelancere

Filmfotograf i Danmarks Radio bygger videre på kritik af arbejdsforholdene på stationen og siger, lønforholdene er "meget under niveauet" i branchen. Underdirektør i DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion afviser, der er tale om underbetaling.

Foto: Martin Lehmann

Kritikken af arbejdsforholdene på DR får nu opbakning fra filmfotograf Lars Bonde, som i et interview med Berlingske kritiserer statsradiofonien for at betale for dårlig løn og have for pressede arbejdsvilkår med et "lønniveau meget under" den øvrige branche.

Niels Ammitzbøll, underdirektør i DR Økonomi, Teknologi og Medieproduktion, afviser kritikken, og at DR skulle underbetale sine freelancere.

"Det er på ingen måder tilfældet. DR har ordnede forhold for alle sine ansatte, der er dækket af en af de i alt 20 overenskomster, som DR har indgået, herunder overenskomster for freelancearbejde(...)Jeg anerkender Lars Bondes personlige oplevelse, men det er vigtigt for mig at understrege, at vi naturligvis udbetaler løn i henhold til overenskomsterne," lyder det fra Niels Ammitzbøll i en skriftlig kommentar til Berlingske.

Lars Bondes kritik kommer i kølvandet på, at repræsentanter for flere faggrupper har fortalt om et presset arbejdsmiljø i DR Drama. Beretningerne er dukket op i forbindelse med, at DR's tidligere dramachef Christian Rank i sidste måned valgte at udsætte en stort anlagt tv-serie, kort før optagelserne skulle begynde. Efterfølgende er Christian Rank blevet afskediget fra DR.

Fagforeninger: Problemerne i DR Drama stikker dybere

DR fyrer dramachef efter udskydelse af historisk tv-serie

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs