MediaWatch

Fagfolk: DR skal op på dramahesten med flere ressourcer og større engagement

Fyringen af dramachef Christian Rank skal følges op med flere penge til fiktion og et akut boost til engagementet omkring den udskudte Leonora Christina-serie, hvis tilliden til DR skal genopbygges, lyder det fra repræsentanter for produktionsmiljøet.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Produktionspausen og de to år udskydelse af den historiske dramaserie om Leonora Christina var så stor en spand vand i ansigtet på film- og tv-branchen, at det kræver akutte og brede tiltag, hvis roen og tilliden skal genopbygges, og DR skal undgå at knække under den voksende konkurrence på fiktion.

Sådan lyder budskabet fra Producentforeningen og Danske Filminstruktører i kølvandet på fyringen af DR's dramachef, Christian Rank. Afskedigelsen sker ifølge direktør i DR Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, for at bremse uroen og den voksende mistillid til DR Drama ovenpå udsættelsen af den storstilede Leonora Christina-serie. Dét vil kræve, at omskiftningen i ledelsen følges op med en omprioritering af public service-stationens finanser, lyder det fra direktør i Producentforeningen Jørgen Ramskov.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs