MediaWatch

Størrelse og brug af streamingafgift splitter enighed om bidrag fra bl.a. Netflix

Branchefolk og politikere er over en bred kam enige om, at streamingtjenester skal betale til dansk indholdsproduktion. Men Enhedslistens bud på 10 pct. er for højt, mener Konservative. Producentforeningen vender tomlen op, men har ligesom Danske Medier betænkeligheder ved andre dele af udspillet.

Foto: Steen Ole/Ritzau Scanpix

En diskussion, som kan komme til at slå gnister under de kommende medieforhandlinger, er spørgsmålet om, hvordan et eventuelt bidrag fra streamingtjenester kan stykkes sammen.

Torsdag har Enhedslisten spillet ud med sit forslag, som går på at pålægge streamingtjenester en afgift på 10 pct. af omsætningen. Pengene skal samles i en særskilt pulje, hvorfra nogle af midlerne skal gå til at løse udfordringen med mangel på kvalificeret arbejdskraft i film- og tv-branchen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs