MediaWatch

Sådan har seertallene til DR's dramaserier udviklet sig

Der har været længere mellem kioskbaskerne blandt DR's dramaserier de seneste år, viser seertal for flow og streaming. Ifølge medieforsker er udviklingen ikke overraskende, og DR's tidligere fyrtårnsstatus bliver svær at generobre, mener han.

Bedrag III fra 2019 er den mest sete dramaserie på DR under dramachef Christian Rank, der tiltrådte 2018 | Foto: DR/Brian Curt Petersen

Indstillingen af Leonora Christina-serien og fyringen af dramachef Christian Rank er begge udtryk for DR's fald fra dramatinderne. På fiktion er DR nu overhalet på det brede indhold af TV 2's seerbasker "Badehotellet", mens streamingtjenester som Viaplay har givet skarp konkurrence på det smalle kvalitetsindhold.

Det mener Jakob Isak Nielsen, lektor på Institut for Kommunikation og Kultur- og Medievidenskab på Århus Universitet, der ser, at DR måske har tabt sin fyrtårnsstatus inden for danske dramaserier fra 00'erne og 10'erne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs