Viaplay bejler til børnefamilier med stor investering i Lindgren-klassiker

Det svenske produktionsselskab bag "Broen" skal gøre børnebogsklassikeren "Ronja Røverdatter" til en familiefantasyserie i i alt 12 afsnit på Nent Groups streamingtjeneste.
Foto: Nent Group/Carl-Johan Listherby
Foto: Nent Group/Carl-Johan Listherby

En storstilet dramatisering af den svenske børnebogsforfatter Astrid Lindgrens klassiker "Ronja Røverdatter" skal være med til at drive vækstambitionerne for streamingtjenesten Viaplay.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nent Group, der ejer Viaplay, og som nu investerer i at gøre historien om røverbørnene Ronja og Birk til en familiefantasyserie i to sæsoner og i alt 12 afsnit.

Produktionsselskab på serien bliver svenske Filmlance International, der er en del af franske Banijay, og som bl.a. var co-producent på DR-serien "Broen". Manuskriptforfatter er Hans Rosenfeldt, der også stod bag "Broen", mens Lisa James Larsson skal instruere, fremgår det. Serien produceres desuden i samarbejde med Astrid Lindgren AB.

"Det er et privilegium at arbejde med et kreativt team i topklasse for at bringe ’Ronja’ til Viaplay-seerne rundt om i verden, og dette projekt viser, hvor hurtigt vores ambitioner vokser. For en nordisk historiefortæller som Nent Group er dét at få mulighed for at arbejde med Astrid Lindgren så stort, som det overhovedet kan blive," udtaler Filippa Wallestam, indholdsdirektør hos Nent Group i meddelelsen. 

Det er 40 år siden, at Astrid Lindgrens fortælling om "Ronja Røverdatter" blev udgivet som bog. Den er tidligere blevet filmatiseret i 1984. Det fremgår ikke, hvornår dramaserien ventes at få premiere på Viaplay.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også