MediaWatch

1,9 milliarder mennesker så EM-fodbold på tv

I gennemsnit blev hver kamp ved sommerens EM-slutrunde set af over 100 mio. mennesker verden over.

Danmark - Belgien, EM 2021. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

1,9 mia. personer så i sommer en EM-kamp i fjernsynet.

Det skriver Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), som står bag europamesterskaberne i fodbold, på sin hjemmeside.

Det svarer til cirka en fjerdedel af verdens befolkning.

Finalen på Wembley, hvor Italien besejrede England, havde i gennemsnit 328 millioner seere, mens alle EM-kampene i gennemsnit blev set af over 100 mio.

Lægger man seertallene for alle kampe sammen, giver det i alt 5,2 milliarder seere, oplyser Uefa, men her kan den samme person godt optræde flere gange.

"De fantastiske seertal viser den massive appel, EM har. Ikke kun i Europa, men i verden," siger Uefas marketingsdirektør, Guy-Laurent Epstein, på fodboldforbundets hjemmeside.

"Turneringen har et globalt publikum, der bliver ved med at vokse, især i Nordamerika og Asien, hvor EM-fanbasen bliver større."

Uefa oplyser, at seertallet i Kina voksede med 43 pct. sammenlignet med EM i 2016, mens det i USA steg med 32 pct. I Indien var der også langt flere seere end for fem år siden. Her registrerede Uefa en stigning på hele 229 pct.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs