MediaWatch

Kulturfolk kræver flere kulturnyheder på DR og TV 2

Tre repræsentanter fra teater- og musikmiljøet har sat en underskriftindsamling i gang for at få kulturdækningen til at fylde mere i nyhedsfladen på DR og TV 2.

Foto: Ritzau Scanpix/Finn Frandsen

Kulturen fylder for lidt i public service-stationernes nyhedsflader. Det mener tre profiler fra kulturlivet, Sanne Graulund, Ole Rasmus Møller og Christiane Bjørg Nielsen, der har sat en underskriftindsamling i gang for at ændre billedet, skriver Kulturmonitor.

Underskriftindsamlingen har titlen "Kulturnyheder som en del af nyhedsdækningen på DR og TV 2" og er bl.a. inspireret af svensk public service.

"I vores naboland Sverige er "Kulturnyheterna" et fast, populært indslag på det statslige SVT. Alle ugens hverdage, sommerferien undtaget, er der nyt fra kulturlivet i nyhedsfladen. Det bør vi lade os inspirere af i Danmark, hvor vores to store public service-kanaler kun lejlighedsvist dækker kulturen i nyhedsudsendelserne. Kulturnyheder er ofte henvist til regionale kanaler og magasinprogrammer," lyder det i oplægget til underskriftindsamlingen, der efter planen skal videresendes til kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), samt DR og TV 2 op til medieforhandlingerne, der ventes at gå i gang i efteråret.

Mere fra MediaWatch

TV 2 i Norge opruster digitalt

Egmonts store norske tv-forretning øger bemandingen på tv2.no med 30 stillinger som led i en digital opgrading, der bl.a. skal styrke nyhedsformidlingen på breaking.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs