MediaWatch

Biografejere mærker forskelsbehandling i genåbningskalender

Det giver ikke mening, at indendørs forretninger som barer og restauranter får corona-lempelser to måneder før nødstedte biografer gør, lyder det fra biografejere. Socialdemokratiets kulturordfører afviser kritikken.

Med den aktuelle genåbningskalender kommer biografejere til at vente til september, inden de kan udnytte deres sales fulde kapacitet. | Foto: Mathias Christensen, Polfoto

Danske biografejere havde håbet at tjene en del af tabet fra coronanedlukningen hjem i løbet af sommeren, hvor bl.a. den fremrykkede premiere på Ternet Ninja 2 har potentiale til at fylde sale. Men udsigten til først at få lempet corona-krav for fx antallet af siddende gæster i salene 1. september, mens de for indendørs serveringssteder bliver løftet 1. juli, har slukket håbet og sat sindene i kog, skriver Kulturmonitor.

"Det her er bare dråben. Vi var så glade, da vi troede, at vi lå i den pulje, der hed 1. juli, for så kunne vi nå at redde nogle af vores mange tabte penge tilbage," siger Henrik Obel, ejer af Big Bio-kæden, til Kulturmonitor med henvisning til, at han regner med et omsætningstab på seks mio. kr. på sommerens store premierefilm som følge af de fortsatte restriktioner.

Han er ikke alene med sin kritik, som bl.a. bliver bakket op af Danske Biografers direktør, Lars Werge, som dog tidligere over for MediaWatch har udtrykt tilfredshed med, at den seneste genåbningsaftale har inkluderet en udfasning af coronapasset i biograferne fra 1. august.

Fra politisk hold udtrykker Socialdemokratiets kulturordfører, Kasper Sand Kjær, forståelse med biografejernes frustration, men afviser samtidig, at prioriteringen er udtryk for forskelsbehandling.

Danske Biografer vejrer morgenluft efter genåbningsaftale 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs