MediaWatch

Tidligere korsangere er forbeholdne over for DR-undersøgelse af sexchikane

Efter beretninger om grænseoverskridende adfærd over for sangere i DR Pigekoret har DR ingangsat en ekstern advokatundersøgelse, som flere tidligere medlemmer af koret nu stiller sig kritisk over for.

Tidligere sangere i DR Pigekoret udtrykker mistillid til advokatundersøgelse om krænkende kultur i koret. | Foto: Lars Hansen/Ritzau Scanpix

En række tidligere pigekorsangere udtrykker mistillid til, at en advokatundersøgelse, som DR har ingangsat som følge af anklager om krænkende adfærd i DR Pigekoret, vil give et retvisende billede af forholdene i koret. Det skriver Politiken.

"Det er en undersøgelse, som DR betaler for, og som DR har retten til at formidle konklusionen af og vinkle til deres forsvar. Så vi bliver gjort fuldstændig magtesløse", siger Cecilie Riis Gadegaard, der er tidligere sanger i DR Pigekoret og i dag er cand.soc. i socialvidenskab og psykologi og arbejder som specialkonsulent.

Udtalelsen fra hende og flere andre tidligere sangere kommer som følge af, at 12 tidligere korsangere over for Politiken har berettet om en grænseoverskridende og seksualiseret kultur anført af den tidligere chefdirigent Michael Bojesen i hans cheftid fra 2001 til 2010. Michael Bojesen har efterfølgende erkendt, at han har haft ansvar for ledelsessvigt i koret.

Det vil ifølge DR ikke være muligt at søge aktindsigt i advokatundersøgelsen, da der er tale om personaleforhold. Ifølge kulturdirektør Henrik Bo Nielsen vil DR offentliggøre advokatens resumé og lægge DR's egen vurdering oveni.

DR-direktør: Beretninger i Politiken peger på ledelsessvigt i Pigekoret

Rørbye Rønn efter vidnesbyrd fra DR Pigekoret: "Helt uacceptable forhold"

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs