MediaWatch

Rørbye Rønn efter vidnesbyrd fra DR Pigekoret: "Helt uacceptable forhold"

Tidligere medlemmer af DR's pigekor er stået frem og har kaldt miljøet under tidligere chefdirigent for "seksualiseret" og grænseoverskridende. "Ingen skal udsættes for det, der beskrives," lyder det nu fra generaldirektøren.

Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Dirigenten Michael Bojesen trak sig i weekenden fra stillingen som formand for Statens Kunstfond, efter Politiken fredag bragte en historie, hvor 12 tidligere sangere i koret beskrev og kritiserede et "seksualiseret" og "grænseoverskridende" miljø, da koret var under Michael Bojesens ledelse fra 2001 til 2010.

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn kalder det "helt uacceptabelt" og et udtryk for ledelsessvigt på daværende tidspunkt i en udtalelse til DR selv.

"For ingen skal udsættes for det, der beskrives," udtaler Maria Rørbye Rønn.

"Beskrivelserne af de helt uacceptable forhold gør et stort indtryk, og jeg kan på DR’s vegne kun understrege, hvor ked af det jeg er over det, som de tidligere kormedlemmer har måttet opleve. Sådan skal og skulle det naturligvis ikke være."

DR valgte i maj at sætte en ekstern advokatundersøgelse i gang omkring forholdene, efter DR havde fået to indberetninger om grænseoverskridende adfærd. Indberetningsfristen til advokatundersøgelsen er nu forlænget frem til 1. juli "for at sikre, alle får mulighed for at deltage".

"Et særskilt fokus i undersøgelsen er håndteringen af klager og henvendelser blandt de centrale funktioner omkring koret med henblik på at vurdere ansvarsforholdene. Dette er nødvendigt også selvom en tidligere chefdirigent allerede over weekenden har påtaget sig ledelsesansvaret i den periode," lyder det i meddelelsen fra generaldirektøren.

Tidligere chef for pigekor trækker sig som formand for kunstfond 

Mere fra MediaWatch

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs