MediaWatch

Tidligere chef for pigekor trækker sig som formand for kunstfond

Efter historie om seksualiseret miljø i DR's pigekor trækker daværende chefdirigent sig fra Statens Kunstfond.

Foto: Nanna Navntoft

Dirigenten Michael Bojesen har meddelt kulturminister Joy Mogensen (S), at han trækker sig fra sin post som bestyrelsesformand for Statens Kunstfond.

Det oplyser han i en mail til flere medier, og det bekræftes af Kulturministeriet.

Han trækker sig efter, at Politiken fredag bragte en historie, hvor 12 tidligere sangere i DR's pigekor beskrev og kritiserede et "seksualiseret" og "grænseoverskridende" miljø, da koret var under Michael Bojesens ledelse.

Eksempelvis blev sangerne i koret blandt andet belønnet for at klæde sig udfordrende til korprøver, og nogle blev udsat for "uopfordret seksuel opmærksomhed" ifølge Politikens historie.

I sin mail skriver Michael Bojesen:

"Det har gjort dybt indtryk at læse artiklerne i Politiken om min tid i DR Pigekoret."

"Selv om artiklen fremkommer med flere anklager, som jeg ikke har haft mulighed for at forsvare mig imod, og som jeg ikke kan genkende, ændrer det ikke ved, at det billede, jeg selv har haft om min tid som chefdirigent, ikke stemmer overens med flere af sangernes oplevelser."

"Det gør mig utrolig ondt, og jeg vil jeg gerne sige et oprigtigt undskyld til de sangere, der har haft dårlige oplevelser eller følt sig utrygge i deres tid i koret."

"Jeg havde det fulde ledelsesansvar for koret, og det ansvar svigtede jeg."

Michael Bojesen har ingen yderligere kommentar, oplyser han.

Ifølge historien i Politiken modtog DR's ledelse skriftlige klager, der resulterede et møde, hvor den 17-årige klager blev bedt om at trække sin anmeldelse tilbage.

DR's kulturdirektør, Henrik Bo Nielsen, har siden kaldt DR's håndtering for "helt uacceptabelt" og talt om et "ledelsessvigt" fra DR's side.

Ud over sin post som bestyrelsesformand for Statens Kunstfond er Michael Bojesen også ansat som operachef ved Malmø Opera.

Her oplyser bestyrelsesformand Per-Martin Svensson til Politiken, at Michael Bojesen fortsætter og fortsat har bestyrelsens tillid.

Statens Kunstfond er Danmarks største kunstfond, der hver år uddeler godt 500 millioner kroner fra sine cirka 60 puljer.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs