MediaWatch

Formand for filmskole vil forbedre studiemiljø - men afviser undskyldning

European Film College vil sætte tiltag i gang for at forbedre studiemiljøet efter elevberetninger om grænseoverskridende adfærd. Men bestyrelsen kan ikke undskylde for noget, den har været uvidende om, siger formand, efter tidligere elever har krævet en undskyldning fra ledelsen.

Foto: Martin Slottemo Lyngstad/Ritzau Scanpix

Bestyrelsesformand for filmhøjskolen European Film College, instruktør Ole Christian Madsen, siger i et interview til Politiken, at skolen nu vil sætte flere tiltag i gang for at sikre et trygt studiemiljø efter elevberetninger om krænkelser.

I maj klagede 57 tidligere elever til bestyrelsen, som de mener har svigtet i sagen om tidligere elevers oplevelser med grænseoverskridende adfærd - en sag, der i marts fik den nu tidligere rektor Ellen Riis til at trække sig. Eleverne har samtidig krævet en undskyldning fra bestyrelsen, men den mener formanden ikke, at bestyrelsen kan give, siger han.

"Vi kan sige undskyld for ting, vi ved noget om. Vi kan sige undskyld for ting, vi har været opmærksomme på. Men vi kan ikke sige undskyld for noget, vi ikke vidste," siger Ole Christian Madsen til Politiken.

Skolen vil nu bl.a.  gennemføre en undersøgelse om krænkelser blandt tidligere elever og etablere procedurer for, håndteringen af seksuelle krænkelser.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs