MediaWatch

Kino.dk vil se på ratingsystem efter mistanke om fiflen med brugerstemmer

Mange stemmer og en høj brugervurdering i en filmafstemning har fået alarmklokkerne til at ringe på Kino.dk, der mener, der er blevet "pillet ved tallene".

"Marco Effekten" bygger på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimiserien om Afdeling Q | Foto: PR/Nordisk Film

En høj brugervurdering på biografsitet Kino.dk af den danske krimi "Marco Effekten" har tilsyneladende ikke været baseret på reelle stemmer, men ved en omgåelse af systemet.

Det skriver Filmmagasinet Ekko og Berlingske.

Filmen, der havde premiere i slutningen af sidste uge, fik på baggrund af op mod 1000 stemmer få dage efter premieren en brugervurdering på 4,9 ud af 6 stjerner på sitet. Ifølge redaktør på Kino.dk, Daniel Bentien, er der imidlertid blevet "pillet ved tallene", selvom Kino.dk har et system, der skal opdage og forhindre snyd.

"Men det har ikke bonet ud i dette tilfælde, hvorfor vi nu vil se på at lave et system, der ikke er så nemt at snyde med," siger han til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Top 20: OL-håndbold og sejlsport trak flest seere

TV 2's nye underholdningsprogram "Først og sidst" tabte sin førerposition fra forrige uge til en række OL-opgør, som skubbede andre formater ned af listen. OL stod for 12 af 20 udsendelser i Kantar Gallups liste over sidste uges 20 mest sete liveprogrammer.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs