MediaWatch

Tidligere elever på filmhøjskole sender klagebrev til bestyrelse

57 tidligere elever på Den Europæiske Filmhøjskole mener, bestyrelsen har svigtet i sag om grænseoverskridende oplevelser.

Foto: Martin Slottemo Lyngstad/Ritzau Scanpix

En stor gruppe tidligere elever på Den Europæiske Filmhøjskole giver i et brev udtryk for, at de ikke længere har tillid til skolens bestyrelse, som de mener har svigtet eleverne i sagerne om grænseoverskridende oplevelser på filmskolen. Det skriver Politiken.

Brevet er underskrevet af 57 tidligere elever og udspringer af, efter den nu tidligere rektor Ellen Riis trak sig fra posten på baggrund af klager om hendes håndtering af tidligere elevers oplevelser, har bestyrelsen beklaget, hun måtte stoppe på grund af "urimeligt personforfølgende" artikler i filmmagasinet Ekko.

"Det handler ikke længere om, at en enkelt underviser har gjort bestemte ting, der er forkerte nok i sig selv. Vi har mistillid til, at de mennesker, der sidder i bestyrelsen, som ikke tager vidnesbyrdene i Ekko alvorligt eller kan anerkende deres fejl begået på ledelsesplan, er i stand til at skabe de nødvendige forandringer på skolen," siger Caroline Polke, der er repræsentant for underskriverne og gik på European Film College i 2017, til Politiken.

Bestyrelsen har ikke villet udtale sig til avisen, men konstitueret rektor Klaus Hansen siger, at brevet bliver taget meget alvorligt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs