MediaWatch

Hviderusland bliver smidt ud af europæisk tv-samarbejde

Sammenslutningen af europæiske tv-stationer EBU, der bl.a. står for Eurovision, ekskluderer nu Hvideruslands pendant til DR efter interview med journalist og aktivist.

Den hviderussiske systemkritiker Roman Protasevitj blev anholdt sidste søndag, efter hans rutefly blev tvunget ned på vejen mod Vilnius. | Foto: Andrius Sytas/REUTERS/Ritzau Scanpix

Samarbejdet mellem public service-stationer i Europa, European Broadcasting Union (EBU) bliver fredag et medlem fattigere, når hviderussiske BTRC - der er landets pendant til DR - bliver udelukket fra samarbejdet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra EBU, skriver Politiken.

Eksklusionen er udløst, efter EBU gennem længere tid har presset på for at få den hviderussiske broadcaster til at leve op til de påkrævede standarder for ytringsfrihed og politisk uafhængighed, bl.a. journalister blev nægtet adgang til landet under demonstrationer i sommer. Men efter visning af et interview, der skulle være kommet i stand under tvang, med oppositionsaktivist og journalist Roman Protasevitj, har EBU fået nok.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs