MediaWatch

Hviderusland bliver smidt ud af europæisk tv-samarbejde

Sammenslutningen af europæiske tv-stationer EBU, der bl.a. står for Eurovision, ekskluderer nu Hvideruslands pendant til DR efter interview med journalist og aktivist.

Den hviderussiske systemkritiker Roman Protasevitj blev anholdt sidste søndag, efter hans rutefly blev tvunget ned på vejen mod Vilnius. | Foto: Andrius Sytas/REUTERS/Ritzau Scanpix

Samarbejdet mellem public service-stationer i Europa, European Broadcasting Union (EBU) bliver fredag et medlem fattigere, når hviderussiske BTRC - der er landets pendant til DR - bliver udelukket fra samarbejdet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra EBU, skriver Politiken.

Eksklusionen er udløst, efter EBU gennem længere tid har presset på for at få den hviderussiske broadcaster til at leve op til de påkrævede standarder for ytringsfrihed og politisk uafhængighed, bl.a. journalister blev nægtet adgang til landet under demonstrationer i sommer. Men efter visning af et interview, der skulle være kommet i stand under tvang, med oppositionsaktivist og journalist Roman Protasevitj, har EBU fået nok.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs