MediaWatch

Netflix sætter navn på chef for ny nordisk afdeling

Indholdschef i SF Studios, der er ejet af Bonnier, skal stå i spidsen for at drive Netflix' nordiske produktionsarm fra 1. september.

Netflix vil udvide sin lokale indholdsproduktion, der i forvejen tæller bl.a. tre sæsoner af danskproducerede The Rain | Foto: Netflix/PR

Netflix henter Jenny Stjernströmer Björk som chef for streamingtjenestens udvidede anker i Norden, der skal drive udvidelsen af lokalt produceret indhold i regionen. Det skriver mediet Television Business International.

Jenny Stjernströmer Björk overtager posten 1. september fra den konstituerede chef Tesha Crawford, der bliver direktør for globale franchises i stedet. Den nye nordiske chef kommer fra en stilling som direktør for indhold hos filmselskabet SF Studios, der er ejet af den svenske mediekoncern Bonnier.

Netflix annoncerede etableringen af den permanente tilstedeværelse i Norden i april. Foruden hovedkontoret i Stockholm, hvor Jenny Stjernströmer Björk kommer til at sidde, vil Netflix stifte en mindre satelitafdeling i København.

Streamingtjenesten har allerede forankret sig med lokale og regionale kontorer i Europa bl.a. Amsterdam, Berlin, Madrid og Paris. Foruden Norden vil Netflix stifte afdelinger i Rom og Istanbul i løbet af 2021. Streamingtjenesten har over 200 mio. abonnenter på verdensplan og omkring fire mio. i de nordiske lande.

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs