MediaWatch

Netflix sætter navn på chef for ny nordisk afdeling

Indholdschef i SF Studios, der er ejet af Bonnier, skal stå i spidsen for at drive Netflix' nordiske produktionsarm fra 1. september.

Netflix vil udvide sin lokale indholdsproduktion, der i forvejen tæller bl.a. tre sæsoner af danskproducerede The Rain | Foto: Netflix/PR

Netflix henter Jenny Stjernströmer Björk som chef for streamingtjenestens udvidede anker i Norden, der skal drive udvidelsen af lokalt produceret indhold i regionen. Det skriver mediet Television Business International.

Jenny Stjernströmer Björk overtager posten 1. september fra den konstituerede chef Tesha Crawford, der bliver direktør for globale franchises i stedet. Den nye nordiske chef kommer fra en stilling som direktør for indhold hos filmselskabet SF Studios, der er ejet af den svenske mediekoncern Bonnier.

Netflix annoncerede etableringen af den permanente tilstedeværelse i Norden i april. Foruden hovedkontoret i Stockholm, hvor Jenny Stjernströmer Björk kommer til at sidde, vil Netflix stifte en mindre satelitafdeling i København.

Streamingtjenesten har allerede forankret sig med lokale og regionale kontorer i Europa bl.a. Amsterdam, Berlin, Madrid og Paris. Foruden Norden vil Netflix stifte afdelinger i Rom og Istanbul i løbet af 2021. Streamingtjenesten har over 200 mio. abonnenter på verdensplan og omkring fire mio. i de nordiske lande.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs