MediaWatch

Sam Productions får milliontab efter coronanedlukning - men afslag på kompensation

Sam Productions er faldet ned i en sprække i lovgivningen om coronakompensation, der betyder, at produktionsselskabet står tilbage med millionregning. "Det skaber en skævvridning," siger adm. direktør. Slots- og Kulturstyrelsen vil nu se på sagen.

Foto: Mik Eskestad/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Selvom coronakrisen har gnavet 2,4 mio. kr. af overskuddet for Sam Productions, er selskabet ikke berettiget til at få kompensation fra en statslig pulje, der ellers er målrettet de coronaramte film- og tv-producenter.

Årsagen er, at tv-serien "Friheden II" – som SAM Productions midlertidigt måtte stoppe optagelserne til i marts, da holdet blev ramt af corona – tidligere har fået udviklingsstøtte af Filminstituttet (DFI). Ifølge betingelserne til puljen, som forvaltes af Slots- og Kulturstyrelsen, kan man ikke få kompensation til et projekt, der allerede har fået støtte fra DFI. Og her opstår der en sprække, som Sam Productions er faldet ned i.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs