MediaWatch

Sam Productions får milliontab efter coronanedlukning - men afslag på kompensation

Sam Productions er faldet ned i en sprække i lovgivningen om coronakompensation, der betyder, at produktionsselskabet står tilbage med millionregning. "Det skaber en skævvridning," siger adm. direktør. Slots- og Kulturstyrelsen vil nu se på sagen.

Foto: Mik Eskestad/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Selvom coronakrisen har gnavet 2,4 mio. kr. af overskuddet for Sam Productions, er selskabet ikke berettiget til at få kompensation fra en statslig pulje, der ellers er målrettet de coronaramte film- og tv-producenter.

Årsagen er, at tv-serien "Friheden II" – som SAM Productions midlertidigt måtte stoppe optagelserne til i marts, da holdet blev ramt af corona – tidligere har fået udviklingsstøtte af Filminstituttet (DFI). Ifølge betingelserne til puljen, som forvaltes af Slots- og Kulturstyrelsen, kan man ikke få kompensation til et projekt, der allerede har fået støtte fra DFI. Og her opstår der en sprække, som Sam Productions er faldet ned i.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Stifter af Radio24syv om Loud-skifte: Kritikken er forståelig

Private aktørers kritik af Berlingske Medias mulige overtagelse af Radio Loud er forståelig, mener Lisbeth Knudsen, der som tidligere topchef i mediehuset var med til at skabe Radio24syv og monopolbruddet på taleradio. Radiodirektør mener, det vil skævvride konkurrencen, men det vil Radio- og tv-nævnet næppe skele til i sin afgørelse, mener professor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs