MediaWatch

Pulje til trængte produktionsselskaber har tocifret millionbeløb tilovers

Coronakrisens konsekvenser for danske film- og tv-producenter har tilsyneladende været mildere end først antaget, viser ansøgningerne til en pulje, der skal kompensere for udskudte og aflyste tv-produktioner. Brancheformand er overrasket over udviklingen.

Jørgen Ramskov, formand for Producentforeningen, er overrasket over, at der ikke er flere ansøgere til en pulje dedikeret til kompensation for produktionsstop under corona. | Foto: Producentforeningen

Da coronakrisen lukkede samfundet ned i marts sidste år, blev talrige film- og tv-produktioner sat på pause. I sommer estimerede Producentforeningen, tv- og filmproducenternes brancheorganisation, og Filminstituttet (DFI), at branchen stod med et samlet tab på 75 mio. kr. som følge af nedlukningen.

Men godt et år efter krisens udspring er der så få ansøgere til en pulje på 24,4 mio. kr. til "kompensation for aflyste og udsatte tv-produktioner", at den kun ser ud til at blive ca. halvt tømt og få 11 mio. kr. i overskud. Det viser en aktindsigt i ansøgningerne til puljen frem til fristens udløb 19. april.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs