MediaWatch

Konkurrencevagthund ser problemer med åbning for kollektive forhandlinger i nyt lovforslag

Det falder ikke i decideret god jord hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at omdiskuteret lovforslag lægger op til mulighed for kollektive forhandlinger på ophavsretsområdet. Ministerium understreger, at det er frivilligt at indgå i de kollektive forhandlinger.

Techgiganter som Google og Facebook har stået centralt i debatten om det nye lovforslag, som blev præsenteret fredag. | Foto: Denis Charlet/AFP/Ritzau Scanpix

Medieudgivere i samlet flok skal kunne forhandle med eksempelvis techselskaber om, hvilke vilkår der skal gælde, når mediernes indhold videreformidles på selskabernes platforme. Det er en del af det forslag til ændring af ophavsretsloven, som blev præsenteret fredag.

Det bliver ganske vist muligt for medier at sige nej tak til at deltage i de kollektive forhandlinger, der ifølge lovforslaget skal forankres i en rettighedsorganisation. Men hvis man spørger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, så er løsningen "problematisk for konkurrencen mellem udgivere af pressepublikationer", skriver styrelsen i et høringssvar.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs