MediaWatch

Sofie Linde får pris for at sætte fokus på sexisme og ulighed

Tv-værten Sofie Linde er blandt modtagerne af årets Womenomics Awards. Hun får prisen for at have sparket #metoo-debatten bredt i gang.

Foto: Philip Davali, Ekstra Bladet

Da tv-værten Sofie Linde ved sidste års Zulu Comedy Awards fortalte om sine oplevelser med sexisme, satte det en flodbølge af #metoo-debatter og -undersøgelser i gang i mediebranchen og i samfundet generelt.

Det skridt er hun nu blevet hædret for med en af priserne ved The Womenomics Awards, skriver Finans.

Sofie Linde modtager prisen Impact Award for - med stor gennemslagskraft - at have sat fokus på sexisme og ulighed mellem kønnene i mediebranchen.

"Det glæder mig virkelig, at også erhvervslivet har lyttet til trommeslagene og har set indad. For det er jo netop arbejdsgiverne, der skal sørge for ligeløn og respekt på tværs af kønnene på arbejdspladserne, så ligestilling i fremtiden er noget, vi har, og ikke noget, vi kæmper for," udtaler Sofie Linde i en meddelelse.

Womenomics-priserne gives til kvindelige rollemodeller i erhvervslivet og uddeles i forbindelse med den årlige konference, Womenomics Nordic Business Conference, der i år afholdes for syvende gang.

Udover Sofie Linde blev der giver priser til bl.a. polarforsker og forfatter Felicity Aston samt til grundlæggerne af Female Invest, Emma Due Bitz, Anna-Sophie Hartvigsen og Camilla Falkenberg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs