MediaWatch

Dokumentarfilmfestival åbner dørene for ny ungdomsredaktion

CPH:Dox' nye ungdomsredaktion vil bl.a. sætte medvirkende i dokumentarfilm fra det Globale Syd i centrum med ni udvalgte film og relaterede events ved årets festival.

Tine Fischer er direktør for filmfestivalerne CPH:Dox, Buster og CPH:Pix indtil 1. maj. | Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

CPH Dox har som led i udviklingen af dokumentarfilmfestivalen etableret en ny ungdomsredaktion, der vil sætte fokus på emner som #metoo, kolonialisme og LGBT-rettigheder med ni film og tilknyttede live events ved årets dokumentarfestival. Det skriver CPH Dox i en pressemeddelelse.

På pgrogrammet er bl.a. filmen "Dear Future Children", der handler om global ungdomsaktivisme, og "White Cube", der omhandler ulige kompensationsforhold i forbindelse med dokumentarfilm.

"Ungdomsredaktionen har virkelig taget os på ordet, da vi lagde op til, at de skulle tage ejerskab over både film- og debatprogram. Vi synes, det er fantastisk, at de har planlagt et program, der ikke bare kigger kritisk ud i verden, men også indad og stiller spørgsmål til de strukturer, der også ligger bag eksempelvis en filmfestival eller kulturverdenen i det hele taget," udtaler Tine Fischer, afgående direktør for CPH Dox i meddelelsen.

Udskudt start

Ungdomsredaktionen, hvis ni medlemmer er blevet udvalgt i samarbejde med foreningerne Mino Danmark, LGBT+ Ungdom og Sind Ungdom, har bl.a. arrangeret debatter om krænkelser i film- og tv-branchen, transkønnede børns vilkår, og hvordan man som borger i Danmark kan gøre en forskel for lande i det Globale Syd.

CPH Dox skydes i gang den 21. april og løber indtil slutningen af maj. Festivalens ledelse har valgt at udskyde festivalens start for at kunne lave filmvisninger i biografsale frem for udelukkende via streaming.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs