MediaWatch

TV 2 opruster Kina-dækning med ny korrespondent

Tidligere korrespondent for Berlingske og vært på Radio24syv bliver ny korrespondent for TV 2 i Asien, hvor hun bl.a. skal dække Kina.

Christina Boutrup bliver ny fast korrespondent for TV 2 i Asien | Foto: KENNET ISLANDI HAVGAARD

TV 2 udvider udlandsdækningen med en ny korrespondent, der fra sensommeren skal dække Kina og resten af Asien med base i Shanghai. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Ny korrespondent bliver journalist og Kina-kender Christina Boutrup, der tidligere har været Asien-korrespondent for Berlingske og vært på Radio24syvs "Kina Snak" og på DR2, lige som hun har fungeret som Kina-analytiker på TV 2 og TV 2 News.

"Kina har de senere år manifesteret sig som en økonomisk supermagt og er også magtpolitisk blevet en stadig mere udfarende spiller i Asien og på verdensplan. Christina Boutrup kommer med enorm erfaring og indsigt i kinesiske og asiatiske forhold, og hun har blik for alle aspekter af de spændende samfund," siger TV 2's udlandschef, Jakob Vissing, om ansættelsen.

Chrstina Boutrup får base i Shanghai, som hun flytter til med familien til sommer i forbindelse med den nye korrespondentstilling.

"Timingen er helt perfekt for TV 2 – og for mig som korrespondent – lige nu, hvor vi oplever Kinas voksende, globale indflydelse og ser supermagterne agere i et storpolitisk spændingsfelt. Den kinesiske økonomi er om nogle år verdens største, og i år overhaler Kina amerikanerne, når det gælder investeringer i forskning og udvikling. Tingene går virkelig stærkt i disse år," siger Christina Boutrup i meddelelsen.

Rekrutteringen sker som led i en strategi på TV 2 Nyhederne om at styrke udlandsdækningen. I februar blev tidligere nyhedsdirektør på TV 2, Mikkel Hertz, præsenteret som ny Europakorrespondent.

Her blev det også meldt ud, at TV 2 News er på vej med et udenrigsmagasin, som får Lotte Mejlhede som vært. Hun vender dermed hjem efter otte år i Bruxelles som EU-korrespondent og erstattes af Divya Das - hun vil dog fortsat have en korrespondentrolle med fokus på Storbritannien, Arktis og international sikkerhedspolitik.

Mere fra MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs