MediaWatch

Efterfølger til Anders Matthesens biografbasker får premiere tidligere end ventet

"Ternet Ninja 2" var planlagt til at få biografpremiere i oktober, men allerede i sommermånederne kan danskerne se den nye animationsfilm.

Anders 'Anden' Matthesen har skrevet og instrueret "Ternet Ninja 2". | Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix

Filmen "Ternet Ninja" blev en bragende biografsucces og trak næsten en million danskere af huse i slutningen af 2018 og starten af 2019. Siden da har filmens instruktør og manuskriptforfatter, Anders 'Anden' Matthesen, arbejdet på en efterfølger, som var planlagt til at få biografpremiere i oktober i år, men premieren kommer syv uger tidligere, skriver Politiken.

Animationsfilmen "Ternet Ninja 2" er således blevet færdigproduceret hurtigere end ventet, og derfor slippes den løs allerede 19. august.

"Det er forløsende at kunne sende "Ternet Ninja 2" ud i biograferne et godt stykke tid før forventet. Vi har virkelig knoklet igennem hele coronaåret for at kunne tilbyde folk en fantastisk god og sjov oplevelse i en tid, der har været – og stadig er – rigtig stram for mange familier," siger Anders Matthesen.

De danske biografer har efterhånden været lukkede i flere måneder, men får lov at åbne 6. maj, hvis den for nyligt offentliggjorte genåbningsplan holder.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats slutter sig til kritik af ændringer på Loud

Det vil være decideret konkurrenceforvridende, hvis Berlingske Media får godkendelse af Radio- og tv-nævnet til at øge sin ejerandel i den statsligt finansierede dab-kanal Loud. Det mener det lydproducerende medier Heartbeats ifølge Berlingske. Dermed tilslutter mediet sig kritikken fra Zetlands direktør Tav Klitgaard samt Podimos adm. direktør Morten Strunge, som over for MediaWatch har kaldt situationen "absurd"."At man nu kan handle offentlige støttekroner på denne her måde – og på den måde bygge en privat virksomhed endnu stærkere – synes jeg er vanvittigt og fuldstændig konkurrenceforvridende," siger Le Gammeltoft, stifter og kreativ direktør i Heartbeats.Kritikken går på, at dab-radioen Loud får ca. 65 mio. kr. årligt i offentlig støtte, og at Berlingske Media som hovedejer de kommende to år, indtil sendetilladelsen udløber, reelt vil få ca. 150 mio. kr. i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at styrke sin produktion af lydindhold.De hæfter sig sammenfattet ved, at Berlingske Media dermed de kommende to et halvt år reelt får i omegnen af 150 millioner kroner i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at løfte sin lydproduktion.Berlingske Media ønsker at øge sin ejerandel i Loud fra 40 til 91 pct. samt ændre stationens navn til 24syv.

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs