MediaWatch

ViacomCBS står til modvind på børsen efter aktiesalg

Efter at have annonceret et aktiesalg på 1,7 mia. dollar, der bl.a. skal skaffe penge til investeringer i streamingtjenesten Paramount+, er kursen faldet for amerikanske ViacomCBS.

Foto: ViacomCBS

ViacomCBS indikeres 6,4 pct. lavere i det amerikanske formarked, efter at underholdningskoncernen, har annonceret et aktiesalg på 1,7 mia. dollar med en rabat på 6,9 pct. i forhold til tirsdagens lukkekurs.

Det skriver Bloomberg News.

ViacomCBS, der blandt andet udbyder CBS, MTV og streamingtjenesten Paramount+, sælger 20 mio. aktier til 85 dollar per styk, hvor provenuet skal bruges til investering i streamingtjenesten.

Tirsdag dykkede aktien med 9,1 pct. efter annonceringen af, at selskabet ville sælge aktier for 3 mia. dollar.

Aktiesalget kommer efter en optur, der ifølge Bloomberg News har gjort aktien til den bedst performende i S&P 500-indekset i år med en stigning frem til tirsdag på tæt ved 170 pct.

Investorerne satser på, at mindre medieselskaber såsom ViacomCBS og Discovery kan bruge streamingplatforme til at tiltrække betalende abonnenter ligesom hos Netflix og Disney.

ViacomCBS streamingtjeneste Paramount+ lanceres i Danmark i morgen, d. 25. marts med serier som Twin Peaks og Dexter fra Showtime på programmet. Senere på året får serien "The First Lady" premiere på tjenesten, der er instrueret af den danske instruktør Susanne Bier.

Ny streamingtjeneste rykker ind i Danmark og udfordrer på prisen 

Chef for ny amerikansk streamingtjeneste: "Jeg tror, vi står som en af vinderne om 5 år"

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs