MediaWatch

Britisk hjælpepakke til film- og tv-producenter forlænges til december

160 produktioner har allerede haft snablen i britisk hjælpepakke til film- og tv-producenter, som nu er tilgængelig i otte yderligere måneder.

Foto: Tobias Selnæs Markussen/Ritzau Scanpix

I juli sidste år præsenterede den britiske regering en hjælpepakke på 500 mio. pund svarende til 4,1 mia. kr. målrettet film- og tv-branchen. Den hjælpepakke kan producenterne også i 2021 hente penge fra. Det skriver blandt andre TBI Vision og Deadline.

Hjælpepakken stod til at udløbe i april, men den er nu gældende frem til december, lyder det. Hjælpeordningen har bl.a. haft til formål at undgå, at produktioner flyttes til udlandet, eller at programmer helt droppes.

Ifølge regeringens hjemmeside har hjælpepakken i øvrigt til formål at fungere som en slags forsikring mod coronarelaterede tab, som producenterne ikke i forvejen er forsikret imod.

I en nyhed på regeringens hjemmeside i begyndelsen af februar fremgik det, at over 160 produktioner har nydt godt af penge fra hjælpepakken, og at næsten 20.000 job er blevet beskyttet af midlerne.

Hjælpepakken er til rådighed for projekter, hvor minimum halvdelen af produktionsbudgettet bruges i Storbrittanien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs