MediaWatch

Nent dykker på børsen efter regnskab

Den svenske Viaplay-ejer er sendt i kursdyk efter offentliggørelsen af regnskab tirsdag morgen.

Foto: Viaplay/Nordic Entertainment Group

Svenske Nordic Entertainment Group, der også er kendt som Nent, er tirsdag formiddag blevet sendt ud i et større kursdyk på børsen i Stockholm i kølvandet af selskabets regnskab for fjerde kvartal.

Det viste et salg på 3,18 mia. svenske kr., hvilket var en spids lavere end de 3,25 mia. svenske kr., som analytikerne forinden havde sat næsen op efter.

Det justerede driftsresultat målt som EBIT landede på 426 mio. svenske kr., mens der her var ventet 331,4 mio. svenske kr.

Samtidig har Nent, der blandt andet står bag streamingtjenesten Viaplay og TV3 i Sverige, sat lidt flere ord på forventningerne til 2021.

Her venter selskabet, at basen af betalende kunder i Norden vil vokse med yderligere 400.000 og 250.000 nye abonnenter på de internationale markeder, skriver Bloomberg.

Investeringer i indhold vil fortsætte i løbet af året, og som et resultat deraf vil Nent indføre prisjusteringer.

Derudover vil Nent ikke udbetale udbytte for 2020.

Aktien bliver tirsdag formiddag sendt ned med 6,8 pct. til 419 svenske kr.

Nent rundede 3 millioner Viaplay-abonnenter i coronapræget 2020 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs