MediaWatch

Farvel til "TV 2-puljen": Viaplay fik den største bid af Public Service Puljen i 2020

Mere end halvdelen af de millioner, Public Service Puljen uddelte sidste år, gik til produktioner hos streamingtjenesten Viaplay. Det er første gang, TV 2 ikke er største modtager. Direktør for DFI melder om øget pres på puljen, der giver afslag til flere.

"Friheden" er en af de Viaplay Originals, der er produceret med støtte fra Public Service Puljen. I 2020 fik Viaplay, der satser meget offensivt på fiktion, hovedparten af støttekronerne i puljen. | Foto: Viaplay/Nent

Udviklingen på tv- og streamingmarkedet satte tydelige spor i sidste års tildelinger af støtte fra Public Service Puljen, viser tal fra Det Danske Filminstitut (DFI), der administrerer puljen.

Public Service Puljen er gennem tiden blevet kaldt "TV 2-puljen", fordi TV 2, siden puljen blev oprettet i 2008, traditionelt har fået størstedelen af de midler, der årligt uddeles til fiktion og fakta-produktioner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs