MediaWatch

Aftenshowet-journalist forsvarer Jes Dorph-interview efter tilsvininger på sociale medier

Mette Bluhme Rieck har haft psykologsamtaler og har haft det fysisk dårligt, efter et interview med Jes Dorph-Petersen skabte en seerstorm mod hende på sociale medier.

Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix

Tv-vært Mette Bluhme Rieck har været særdeles påvirket og haft psykologsamtaler efter reaktionerne, der kom, i kølvandet på hendes interview med Jes Dorph-Petersen i DR's "Aftenshowet". Det fortæller hun til Journalisten.

Hun kom under heftig beskydning på sociale medier og fra bl.a. Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, som kritiserede hende for at være gået for kritisk til den afskedigede TV 2-vært. Hun står dog ved sit interview.

”Jeg mødte på arbejde og gjorde det, jeg skulle, og det skal ikke være et oplæg til debat om, hvorvidt jeg bare vil knaldes, eller om det er, fordi ingen gider knalde mig. Eller hvorvidt kvinder generelt skal fjernes fra skærmen, om vi overhovedet må være studieværter – og om vi overhovedet må være journalister,” siger hun og efterlyser en mere nuanceret metoo-debat.

Jes Dorph-Petersen blev i starten af året fjernet som vært på TV 2's Go' Aften Live, efter at to krænkelsessager havde set dagens lys i forbindelse med den advokatundersøgelse, TV 2 havde bestilt for at komme sexisme og krænkelser til livs.

Den nu tidligere tv-vært fortalte Politiken, at han følte, at han i forbindelse med advokatundersøgelsen havde været igennem en "uværdig, ensidig og uretfærdig proces".

Jes Dorph-Petersens udlægning fik Jens Rohde, daværende medieordfører i Radikale Venstre, til at kræve sagen taget op i Folketinget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs