MediaWatch

Nent sagsøger norsk medie for brug af videoklip fra Champions League

Norsk videomedie ejet af Schibsted har uretmæssigt brugt videoklip fra europæisk fodboldturnering, mener rettighedshaver Nordic Entertainment Group, som går rettens vej.

Foto: Martin Meissner/AP/Ritzau Scanpix

Nordic Entertainment Group (Nent) har sammen med TV 2 Norge de norske rettigheder til at vise Champions League-fodbold, men også web-tv-kanalen VGTV, som er ejet af Schibsted, har vist klip fra turneringen. Det er Nent utilfredse med, og tv-selskabet har derfor sagsøgt VGTV, skriver E24.no.

Nent vil ifølge E24.no ikke oplyse, hvad det er for nogle videoklip, man sagsøger VGTV for at have brugt, og tv-selskabet vil heller ikke afsløre, hvor mange penge man kræver af VGTV.

Hos VGTV føler man ikke, man har gjort noget galt. I stedet henviser adm. direktør Thomas Manus Hønningstad til den såkaldte nyhedsret, som giver medier i Norge mulighed for at sende korte uddrag fra begivenheder af stor offentlig interesse, uanset hvem der har rettighederne. Sådanne begivenheder kan ifølge Thomas Manus Hønningstad være Champions League-mål, eller når nordmænd gør noget bemærkelsesværdigt i den tyske Bundesliga.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs